Catering

Piknik 

Szabad ég alatt eltöltött étkezéssel egybekötött rövid kellemes kirándulás.

A szó francia eredetű. Piknik főnév - pique - nique (piknik mezei étkezés csipegetés)< pick (csipeget) + nick alkalmi< csekély, aprócseprő)

A piknik intenzív részvételt kíván a résztvevőktől, közösségi élmény a szabadban.Tökéletes kiegészítője az outdoor élmény alapú programoknak, ahol megpihenhetnek, feltöltődhetnek a résztvevők és ínycsiklandó falatokkal jóllakhatnak, hogy tovább folytathassák az aktív feladatok teljesítését.

DIY piknik

Csináld magad az ételeket, kóstolj bele a szabadban sütés - főzés örömeibe közösen, csapatmunkában. Mi előkészítjük a hangulatos piknik helyszínt és a hozzávalókat és koordinátor segítségével magatok készítitek el az étkeket, legyen az hidegtál, grill étel vagy bográcsban készült egytálétel, a lényeg a közösségi tevékenység.

Full piknik

Előre elkészítjük a menüsort a legegyszerűbb szendvicstől a grillezett különlegességekig, amit igazi piknik hangulatban tálalunk a szabadban, a hangulathoz illő rusztikus dekoráció kíséretében. Itt nem kell mást tenni, csak jóllakni és élvezni a finom falatokat, megpihenni, beszélgetni egy jót, megélni a közösségi étkezés élményét a szabadban.

 

Cégünk a Slow food mozgalom elkötelezett híve.

 A mozgalom elsődleges célja a helyi gasztro-kulturális értékek megőrzése, annak sikeres hasznosítása, az érintett közösségek és vállalkozások fennmaradásának és gazdasági sikerességének támogatása. Ez az egyszerű cél a mai, globalizálódó világban már csak közös erővel, így többek között éppen a Slow Food mozgalom támogatásával képzelhető el.

 A Slow Food első megközelítésben egy mozgalom az ízekhez való jogunkért, bár a fordítás nem egészen pontos, mert olaszul – talán szerencsésen – a gusto az ízt és az ízlést is jelenti.

 A mozgalomnak a lényege valójában a teljes „étkultúra”: a termelő közösségek boldogulása, a biológiai sokféleség megőrzése, az eltűnés veszélyének kitett termények és fajták megmentése, a hagyományos és természetes étkezés kérdése, a mezőgazdasági termelés, a helyi értékek és közösségek támogatása, majd az odafigyelő, igényes íz-érzékelés, étkezési kultúra.

Alapanyagainkat helyi termelőktől szerezzük be, igény szerint vegetáriánus, paleo, gluténmentes, laktózmentes speciális menüsorok alapján állítjuk össze. Receptjeinket gasztrobloggerek segítségével állítjuk össze.

Óvjuk a környezetünket ezért kizárólag fa eldobható evőeszközöket és újrahasznosított papír étkészletet használunk vagy egyedi készítésű agyag edényekben tálalunk.


Close
00:16